In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

28 september 2023

Platform over Einstein Telescope programma voor hightech bedrijven gelanceerd

Om innovatie en versnelde ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Einstein Telescope (ET) te stimuleren, is een nieuw platform gelanceerd: Einstein Telescope for business. 

De website maakt onderdeel uit van het ET valorisatieprogramma. Bedrijven vinden hier informatie over samenwerkingsmogelijkheden, technologiedomeinen en de contactgegevens van business developers in diverse regio’s. Bedrijven kunnen hier binnenkort ook een aanvraag indienen voor de R&D-regeling die dit najaar van start gaat.

Over het programma
Om de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Einstein Telescope (ET) te stimuleren is het ET valorisatieprogramma van start gegaan. Regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg LIOF voert landelijk de regie, mede namens de ministeries van EZK en OCW en Nikhef. Met drie servicepunten bij de regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM (Brabant), InnovationQuarter (Zuid-Holland) en Oost NL (Oost-Nederland) wordt landelijk aansluiting gezocht bij hightech ecosystemen rond de technische universiteiten en samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen gebouwd aan consortia. Doel van het programma is om de kandidatuur voor de komst van de Einstein Telescope te versterken.

Over de Einstein Telescope
De Einstein Telescope wordt een geavanceerd ondergronds observatorium voor zwaartekrachtsgolven. De grensregio van Nederland, België en Duitsland is hiervoor een ideale locatie. Dit is vanwege de rust, de stabiele bodem, en het sterke ecosysteem van kennisinstellingen en hightech bedrijven. In 2025 of 2026 wordt bekend waar deze topfaciliteit komt. 

Ga naar de speciale website over dit programma
screenshot einsteintelescopeforbusiness.nl.PNG

Meer weten?

Jorg van der Meij
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?