In drie stappen
het juiste contact


60 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

3 mei 2023

LIOF investeert in startup Embrosa

Het in Venlo gevestigde bedrijf Embrosa heeft € 450.000 groeigeld opgehaald in een zogeheten Seed Round. Embrosa maakt het mogelijk voor (internationale) merken om online advertenties te plaatsen in de directe omgeving van de fysieke winkels die hun merk verkopen. 
Embrosa heeft de financiering opgehaald bij zeven investeerders. Het Participatiefonds van LIOF, nam daarin het voortouw. Ook haakten het Limburg Technology Investment Fund (LTIF) en vijf particuliere geldschieters, ‘Angels’ genoemd, aan.
 

Het investeringsgeld dat Embrosa heeft opgehaald zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het technische platform en het opschalen van de verkoop- en marketing-teams.

Melanie van Norden, directeur en mede-oprichter van het bedrijf heeft, samen met Rogier van den Berg, software ontwikkeld waarmee een merk eenvoudig in bijvoorbeeld 10 verschillende talen, in 13 verschillende landen en hyperlokaal rondom 300+ winkels social media advertenties op kan zetten. Die advertenties worden dan op lokaal niveau gepersonaliseerd qua advertentie-beeldmateriaal, advertentietekst en taal. Ook worden de advertenties voor elke winkel afgestemd op het ideale lokale publiek dat de advertenties te zien moet krijgen. Zo motiveert Embrosa consumenten via online advertenties om lokaal te winkelen.

Melanie vertelt: “Veel zelfstandige winkeliers zijn niet actief op online media zoals Facebook en Instagram en daardoor lopen ze klanten en omzet mis. De leveranciers van producten die de winkel verkopen zien dit ook als probleem en zij willen de winkeliers helpen om te communiceren op social media over de winkel en hun producten. De merken betalen dus om de lokale winkeliers zichtbaarder te maken op social media en klanten naar de fysieke winkels te trekken.”

Ralf Hendriks, investment manager bij LIOF vervolgt: “Wat ons zo aanspreekt in Embrosa is hun missie om de winkelstraat, met een mooie diversiteit aan zelfstandige winkeliers, te laten voortbestaan. Het zijn immers deze lokale ondernemers die de voetbalclub, hockeyclub en rotary sponsoren. Lokale ondernemers zijn het fundament van iedere gemeenschap en als we niet oppassen dan raken we ze kwijt door ons eigen online-bestel-gedrag. Consumenten willen best lokaal kopen, maar ze moeten wel weten wat er te koop is. Embrosa brengt de winkeliers in de winkelstraat, digitaal up-to-speed op het gebied van marketing, door hierin samen te werken met hun leveranciers.” 

Embrosa is momenteel internationaal actief in de voedingsbranche, drankhandel en optiekwereld. Uitbreiding naar andere branches en nog meer landen is het vooruitzicht.

Rogier van den Berg, de hoofd-softwareontwikkelaar van het bedrijf legt het uit: “Embrosa’s software is in feite een slimme marketingmachine die aangesloten wordt op onder andere Facebook en Instagram. Vanuit onze Embrosa-bibliotheek, die gevuld wordt door merken, zet onze machine automatisch advertenties klaar op allerlei verschillende platformen voor elke individuele winkelier. Elke winkel krijgt een eigen advertentie, met hun eigen foto en naam erin verwerkt en de plaatsing wordt afgestemd op de lokale doelgroep. We nemen daarbij ook vertalingen voor onze rekening, waardoor een internationaal merk, via Embrosa, de advertenties klaar kan zetten voor honderden zelfstandige winkels die her-en-der door bijvoorbeeld Europa zijn gevestigd.” Embrosa doet dit momenteel voor wijnmerken, whiskymerken, brillenmerken, brillenglas- en contactlensleveranciers.

Melanie van Norden maakt het concreet: “Denk aan kinderbrillen. Milo & Me is een kinderbrillenmerk en dit merk wordt in Nederland in een paar honderd optiekwinkels verkocht. Deze kinderbrillen gaan nog vooral over de fysieke toonbank op advies van de vertrouwde lokale opticien, ze worden niet via webwinkels verkocht. Het heeft voor het merk Milo & Me dus geen zin om landelijk een advertentiecampagne op te zetten, want de potentiële kopers van dit kinderbrillenmerk wonen of werken in een straal van 15 kilometer rondom de winkel. Bovendien zijn de kopers vooral ouders met kinderen. Je wilt dus alleen advertenties hyperlokaal in een straal rondom elke winkel die deze brillen verkoopt opzetten en aan jonge ouders laten zien. En daarbij wil je wel aandacht schenken aan de zelfstandige opticien die achter de toonbank staat. Want het is juist zijn of haar advies dat we als eindconsument het meeste vertrouwen. Wij hebben dit proces van personaliseren en hyperlokaal publiceren geautomatiseerd.”

Foto Embrosa en LIOF.PNG

Embrosa en LIOF toosten op de samenwerking. V.l.n.r. Melanie van Norden (Embrosa), Ralf Hendriks (LIOF), Ralph Hunnekens (LIOF) en Rogier van den Berg (Embrosa).

Nieuws direct in jouw mailbox?

Ralf Hendriks LIOF
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?