In drie stappen
het juiste contact


60 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

29 augustus 2023

"Blijf investeren in deze (grens)regio die zoveel te bieden heeft"

Maandag 28 augustus nam Tys van Elk formeel afscheid als directeur van LIOF. Dat deed hij in het bijzijn van partners en collega’s tijdens een bijeenkomst in Roermond. Vanaf 1 september gaat Tys zich bezighouden met de oprichting van het Mobility Innovation Centre (MIC), onderdeel van VDL Groep.
Jeroen Walraven zal als interim-directeur het stokje van Tys overnemen tot de functie structureel ingevuld is.

Terugblik op ruim 6 jaar LIOF
Vanaf zijn start in 2017, leidde Tys als algemeen directeur de transformatie van LIOF naar een toegankelijke en transparante organisatie voor ondernemers en andere belanghebbenden. Onder zijn leiding werden nationale en internationale innovatieprogramma’s, fondsen en samenwerkingen gestart en groeide de organisatie van 45 naar ruim 70 medewerkers.

Ook vond de omslag plaats van sectorgerichte naar transitiegerichte dienstverlening. Dit in het teken van het nieuwe meerjarenplan waarin als doel is gesteld om toe te werken naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg waarbij de transities energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering centraal staan. LIOF zit halverwege de meerjarenperiode en in 2022 hadden nagenoeg alle resultaten impact op een of meerdere transities. 

Verrassend betoog
Tijdens een druk bezochte afscheidsbijeenkomst verraste Tys zijn gasten met een betoog dat stof tot nadenken gaf. Hij ging bevlogen in op de kracht en het toekomstperspectief van de regio Limburg, zijn oproep: “voorkom verzonken kosten: investeer ook boven de zeespiegel! Investeer dus in deze grensregio waar campussen, kennisinstellingen en ondernemers een krachtig ecosysteem vormen. Een voedingsbodem die potentieel biedt om de maatschappelijke uitdagingen samen en nationaal aan te pakken. De regio heeft veel te bieden voor het nationale economische beleid.”

Taak Jeroen Walraven
Het is aan interim directeur Jeroen Walraven om LIOF de komende tijd op koers te houden en de doorontwikkeling van de organisatie te begeleiden. Hij zal ook contactpersoon zijn voor de externe relaties van LIOF. Jeroen is 58 jaar, woont in Heeze en heeft als CEO/COO verschillende succesvolle transformaties geleid binnen private en semipublieke organisaties.  
De Raad van Commissarissen heeft de voorbereidingen voor de procedure voor de structurele invulling van de functie van algemeen directeur inmiddels gestart.

Terugblik afscheid Tys van Elk 28 augustus 2023

Meer weten?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?