In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

1 februari 2021

LIOF lanceert programma voor Toerisme & Recreatie

Vandaag lanceert regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF samen met Provincie Limburg het nieuwe innovatieprogramma voor de sector toerisme & recreatie: LimburgToerisme. Een programma met als doel de sector duurzaam te versterken door het initiëren en ondersteunen van innovaties met economische potentie die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. De sector heeft het op dit moment niet makkelijk, met dit programma willen we ondernemers motiveren om vooruit te denken over de mogelijkheden post corona. 

Toeristisch Limburg vernieuwt!
‘Bouwen aan de sector toerisme & recreatie in Limburg met ondernemingen die innovatief en onderscheidend zijn, daarbij samenwerken binnen en buiten de sector, binnen en buiten Limburg, optimaal gebruik makend van de digitaliserings- en duurzaamheidskansen en daarmee toekomstbestendig ondernemen’. Dat is de missie van het nieuwe programma dat uitvoering geeft aan het Missiegedreven Economisch Beleidskader (MEB) van LIOF’s aandeelhouder en opdrachtgever Provincie Limburg.

Gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport): “Innovaties leveren een bijdrage aan Limburg maakt Energiek! en Limburg maakt Gezond! Zo ook de ontwikkeling van innovaties binnen de toeristische en recreatieve sector. Deze sector is belangrijk voor onze regio en vertegenwoordigt 7,8% van de werkgelegenheid en leidt tot € 4,2 miljard aan bestedingen in Limburg. Met dit nieuwe programma willen we de sector duurzaam toekomstbestendig maken.”

Co-creatie basis voor opzet programma
LimburgToerisme bevordert innovatief ondernemerschap door middel van community-activiteiten, zoals events en collectieve programma’s, innovatieondersteuning en de inzet van financieringsinstrumenten. Het programma heeft een ondernemingsgedreven karakter en is in co-creatie ontwikkeld met de kernstakeholders uit de toeristische en recreatieve sector in Limburg: de stedelijke en regionale toeristenbureaus van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg, Koninklijke Horeca Nederland, Hiswa-Recron, Maastricht Convention Bureau en Maastricht Marketing. Het programma is daarbij gebaseerd op de behoefte zoals die is gepeild bij ondernemers uit de sector en andere stakeholders in Limburg. “Als brancheorganisatie binnen deze sector vinden wij het belangrijk om ondernemers juist nú te stimuleren. De vrijetijdssector zal straks een van de smaakmakers blijken te zijn, daarom moeten we juist nu samen hiermee aan de slag, zegt Arthur van Disseldorp, Regiomanager Limburg bij Hiswa-Recron. Dit programma is een concrete stimulans, een kans voor toekomstgerichte ondernemers.”

Trackrecord LIOF
LIOF heeft de afgelopen jaren  ontwikkelprogramma’s voor uiteenlopende sectoren uitgevoerd. Deze programma’s waren gericht op het aanjagen van blijvende vernieuwing in de Limburgse topsectoren en hebben veel innovaties bij Limburgse bedrijven geïnitieerd en ondersteund, en de ondernemingen in deze sectoren daarmee blijven concurrerender gemaakt. 

Binnen het nieuwe meerjarige programma LimburgToerisme is er in totaal 2 miljoen beschikbaar om innovatief ondernemerschap te bevorderen. De aanpak van het programma is gericht op een aantal fasen, van het informeren van ondernemingen tot en met het realiseren van innovatie.

Bert de Wit, manager Business Development bij LIOF: “Met het netwerk en de sectorkennis van de stakeholders en LIOF’s ervaring met het aanjagen van duurzame innovaties bij bedrijven kunnen we ook voor bedrijven in de sector toerisme & recreatie veel betekenen. We staan klaar om bedrijven te helpen met vernieuwende projecten met een maatschappelijke impact, (keten)samenwerking en euregionale kennisuitwisseling. Ik roep de bedrijven dan ook op om contact met ons op te nemen om samen te bespreken wat we voor hen kunnen betekenen.”

Meer info over LimburgToerisme

Vragen?

Hortense Janssen
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: