In drie stappen
het juiste contact


70 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

5 juni 2023
Start datum: 6/5/23
Eind datum: 6/5/23

Food business event: Agro ontmoet Horeca

  • Zijn streekproducten écht lekkerder of gezonder?
  • Kan ik me als horeca-ondernemer onderscheiden met een lokale kaart?
  • Hoe komen mijn producten van land naar de klant?
  • Kan deze afzet van streekproducten duurzaam geregeld worden?

Wie geeft je de antwoorden? En waar?

Het zijn vragen die prikkelen. En vragen waar we als LIOF dieper op ingaan tijdens een speciale 'streekmarkt' op maandag 5 juni op het voormalig Philips terrein De Weerstand in Roermond. Een event speciaal voor ondernemers uit de sector toerisme en agrofood.

Tijdens dit event nodigen we ondernemers uit de horeca- en agrosector uit om geïnspireerd en geïnformeerd te worden over de voordelen en kansen van lokaal produceren en consumeren. En hoe je met meer smaak ook nog eens kunt bijdragen aan een gezondere wereld. Want we weten het allemaal: wat van ver komt laat altijd een grotere foodprint achter.

Wat kun je proeven?

Op deze dag presenteren we een breed scala aan korte presentaties over allerlei aspecten van lokaal produceren en consumeren én de voordelen van deze korte ketens. Natuurlijk kun je ruimschoots proeven van diverse streekproducten en heb je de gelegenheid om uitgebreid te netwerken. En dat alles op een pracht locatie.

Wat is het programma?

Het programma begint om 10 uur en eindigt om 15 uur. 
10:00    Inloop
10:30    Welkom door Tamara Weide, LIOF

10:32    Introductie door Carlo Verhart, Stichting Voedsel Verbindt: ‘Een robuust regionaal voedselsysteem’

11:00    LIOF LimburgToerisme door Tamara Weide ‘Wat doet LIOF voor de Limburgse ondernemer’

11:15    Sessies ronde 1:

  • Laura Nieboer, Pieke Broodbier: ‘Ondernemend impact maken: doing good, while doing business’
  • Anton Wijen, Mildershoof

12:00    Pauze/versnapering

12:30    Sessies ronde 2:

  • Christophe de Warrimont, Snoepgroen: 'Proeftuin Noorbeek'
  • Ruud en Sabrina Bos, De Sjroetefarm: ‘Van Groot naar Klein’

13:15    Sessies ronde 3:

  • Jimmy Nuchelmans, Blanche Dael: ‘Van bes naar barista'
  • Jan Janssen, bestuurslid Platform Agrotoerisme

14:00    Lunchen op de 'Streekmarkt’
15:00    Einde.

Wat vragen we van jou?

Een goed humeur, gezonde honger om geïnformeerd én geïnspireerd te worden én een druk op de aanmeldknop.

Zien wij jou ook op 5 juni in Roermond?

Ja, ik ben erbij!

Wil jij een preview van de sprekers zien?

Sprekers

CarloVerhart.jpg

Carlo Verhart

Carlo Verhart is programma van Voedsel Verbindt. Carlo Verhart is al jaren actief als PR en communicatie manager in de financiële wereld. De afgelopen 5 jaar heeft hij zich ingezet voor Rabobank in Amsterdam en was betrokken bij diverse voedselprojecten.

Tamara Weide.jpg

Tamara Weide

Tamara is business developer bij LIOF en daar verantwoordelijk voor het programma LimburgToerisme. Met dit programma worden ondernemers in de sector horeca & recreatie ondersteund bij het verwezenlijken van innovatieve producten of diensten.

Christophe de Warrimont.png

Christophe de Warrimont

Na omzwervingen in binnen- en buitenland is Christophe weer teruggekeerd naar zijn wortels: Het Zuid-Limburgse kerkdorpje Noorbeek. Hier houdt hij zich bezig met voedsel, van boer tot bord. Met Proeftuin Noorbeek zal Christophe de Warrimont vertellen over zijn betrokkenheid bij het project Noorbeek op de kaart. 

Laura Nieboer.jpg

Laura Nieboer

Laura is duurzaamheidsambassadeur en heeft haar passie gevonden in duurzaamheid en hoe bedrijven daar een rol in kunnen spelen: met voordelen voor de onderneming en voordelen voor de wereld. In het dagelijks leven is ze onder andere actief als ondernemer in de voedselindustrie met haar bedrijf Innowastion en agrarisch familiebedrijf Lubosch Land.

 

Ruud en Sabrina Bos.png

Ruud en Sabrina Bos

Ruud en Sabrina hebben in 2018 De Sjroete Farm opgezet naast hun traditionele kalkoenhouderij. De Sjroete Farm is een kalkoenhouderij waar de passie en de liefde voor de dieren centraal staat en waar de kalkoenen lekker mogen rondscharrelen in de kruidenwei.

Jan Janssen (1000x1000).png

Jan Janssen

Als zelfstandig adviseur binnen zijn eigen onderneming BRENDARIS, een zaken-maker, brengt hij ziel in organisaties die gestopt zijn met ontwikkelen en innoveren. Met 30 jaar coöperatieve historie in de Noord-Limburgse Landbouw kent hij de regio en de sector als geen ander en weet telkens nieuwe initiatieven vanuit zijn netwerk door samenwerking te ontwikkelen. Een integrale aanpak, met ondernemers & onderzoek & overheden, staat hierbij centraal! 

Jimmy Nuchelmans.jpg

Jimmy Nuchelmans

Jimmy is Marketing & Sales manager bij familiebedrijf Blanche Dael. Dagelijks gaat Jimmy op de fiets naar de ambachtelijke koffiebranderij in Maastricht. In de stad die stijl en goede smaak koestert, brandt Blanche Dael koffie voor oprechte genieters. Voor mensen die, net als Jimmy, veel waarde hechten aan kwaliteit. Voor mensen die kiezen voor eerlijke producten met een echt verhaal. 

Hulp nodig?

LIOF_TAMARA WEIDE_8278.jpg
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?