Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

Seedfonds voor MKB'ers

Het Seedfonds van het Limburg Business Development Fonds (LBDF) verstrekt aandelenkapitaal om een kennisintensieve startup in staat te stellen aanvullend (groei)kapitaal aan te trekken of tot een ‘break-even’ te komen. Het aandelenkapitaal kan variëren van € 100.000 tot € 500.000 en wordt verstrekt in tranches, eventueel in aanvulling op financiering door andere partijen zoals banken en investeerders.

Aandelenkapitaal voor de start van je bedrijf

Wij verstrekken financiering voor de start van je bedrijf aan ondernemers die voldoen aan de EU-definitie voor MKB-ondernemingen. Daarnaast is het een vereiste dat jouw onderneming feitelijk gevestigd is in Limburg (fysiek en actief aanwezig), en actief is in een van de Limburgse speerpuntsectoren:

  • Agrofood
  • Logistiek
  • High Tech Systems
  • Chemie & Materialen
  • Financieel administratief cluster
  • Smart services
  • Life Sciences
  • Cross-overs tussen sectoren

Welke bedrijven gingen je voor? Bekijk het portfolio.

Aandelenkapitaal aanvragen?

Zo doe je dat!


Kom je in aanmerking voor aandelenkapitaal van het Seedfonds? Download de aanvraag en stuur hem per email naar ons toe. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Hij kan je op weg helpen en mogelijke vragen beantwoorden. 
Het Investeringsreglement kun je hier downloaden.

Vervolgstappen

Wij nemen contact met je op om jouw businessplan te bespreken, Vervolgens toetsen we jouw onderneming aan onze criteria en analyseren we het businessplan. Daarna vindt een termsheet onderhandeling plaats en wordt gekeken naar due diligence (technisch, financieel, juridisch, IP).

Een externe deskundigencommissie (de kredietcommissie) geeft advies over het investeringsvoorstel. Op basis van dit advies beoordelen wij jouw aanvraag definitief. Bij een positief besluit stellen wij een participatie-overeenkomst op.

De doorlooptijd van aanvraag tot investering hangt af van de snelheid waarmee je de aanvraag kunt indienen en samen met LIOF kunt afronden. 

Investering aanvragen

Hulp nodig?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: