In drie stappen
het juiste contact


60 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

17 t/m 20 april 2023
Start datum: 4/17/23
Eind datum: 4/20/23

Hannover Messe

Van maandag 17 april tot en met donderdag 20 april vindt de Hannover Messe plaats, met 6.500 internationale exposanten de grootste technologische industriebeurs ter wereld.  

Trade and Innovate NL biedt kleinere bedrijven met innovatieve proposities deze unieke gelegenheid om laagdrempelig en tegen overzienbare kosten deel te nemen als exposant in het Nederland paviljoen. Interesse? Lees dan snel verder!

Waarom Hannover Messe?

Jaarlijks trekt de beurs meer dan 200.000 bezoekers uit 70 verschillende landen. Het motto in 2023 is “Make the Difference” met thema's als smart industry, digitalisering en de energietransitie. Meer informatie vind je hier.

Naast handelspartner, wil Nederland ook technologie- en innovatiepartner zijn van Duitsland. Het Nederlands bedrijfsleven is prominent vertegenwoordigd in het Holland High Tech House onder het overkoepelende thema ‘Integrating Industries for a Smart and Sustainable Future’.

Trends en ontwikkelingen in Duitsland waar Nederlandse bedrijven hun innovatieve oplossing kunnen presenteren:

 • Industrie 4.0: software, IT services en hardware oplossingen t.b.v. de decentralisering van productieprocessen
 • Energiezuinige en duurzame technologieën voor machines, componenten en systemen
 • Additive Manufacturing: integratie van 3D printing in industriële processen
 • Information & Connectivity: IoT en services in de fabriek, automatisering en elektrificatie gelinkt aan intelligente controlesystemen
 • Robotics & Automation technologieën voor de transitie naar nieuwe en modernere productieprocessen.

Aanbod voor ondernemers die willen deelnemen

Al jaren staat er een Nederlands Paviljoen op de Messe. Dit paviljoen straalt uit dat Nederland hét partnerland is met oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Het Nederland Paviljoen bevindt zich in hal 8 op een doorstroomlocatie naar hal 9, waardoor er veel bezoekers langs het paviljoen lopen.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), LIOFOost NLHorizon Flevoland en InnovationQuarter organiseren als Trade and Innovate NL partners op het Nederlands Paviljoen in hal 8 een stand voor bedrijven, die oplossingen bieden op het gebied van smart industry, energy of sleuteltechnologieën, én die meer structurele omzet in buitenlandse markten willen realiseren en zich daarom aan een internationaal publiek willen presenteren.

Als exposant krijg je:

 1. Beschikking over 2m2 beursvloer inclusief een presentatiekubus;
 2. Mogelijkheid om je product of dienst/service te presenteren (beeldscherm of productpresentatie);
 3. Ontzorging van de standruimte op het paviljoen. De organisatie zorgt voor een uniforme uitstraling binnen het concept van het Nederland Paviljoen. In totaal kunnen 10 bedrijven van deze bijzondere mogelijkheid gebruik maken;
 4. Toegang tot collectieve faciliteiten: catering, zitjes voor overleg met zakenrelaties, communicatie-uitingen;
 5. Toegang tot netwerkbijeenkomsten o.a. ontvangst van Nederlandse en buitenlandse bewindspersonen, een Europatag en netwerkborrels met buitenlandse ondernemersdelegaties.
 6. Gelegenheid deel te nemen aan matchmaking gesprekken, georganiseerd door het Enterprise Europe Network.
 7. De kans klanten en prospects uit te nodigen voor een bezoek aan jullie stand.

Kortom, je krijgt legio kansen je bedrijf te presenteren op een internationale beurs, waar je niet alleen nieuwe buitenlandse contacten opdoet, maar ook je Nederlandse netwerk enorm versterkt.

Vanuit de organisatie  wordt een extra programma vóór en tijdens de beurs aangeboden. Denk hierbij aan deelname aan het Export Accelerator Programma, een exclusieve beurstoer, netwerkmogelijkheden via Enterprise Europe Network en de netwerken van de organisatoren eerder genoemd. Daarnaast nemen wij veel organisatorische zaken voor je uit handen, waardoor je tijd bespaart en je kan concentreren op het leggen van (nieuwe) businesscontacten!

Kosten

De kosten bedragen € 3.000,-  ex BTW per bedrijf. Door het aanvragen van een SIB Voucher Individuele Beursdeelname ontvang je 50% van de gemaakte kosten tot een maximum van € 1250 terug. Overige kosten als aankleding stand, programma voorafgaand én tijdens beurs is voor rekening van de organisatoren.

Transportkosten voor demo of product, eigen reis-, verblijfs- en out-of-pocketkosten en eventuele andere kosten zijn voor eigen rekening.

We verwachten dat je gedurende de hele beurs in jouw stand aanwezig bent, een beurspresentatie/pitch hebt (scherm, demo, product) en vooral dat je enthousiast bent!

Waarom participeren?

 Door op het Nederland Paviljoen te staan, heb je het voordeel van een Nederlandse uitstraling en val je op;

 • Er is volop ondersteuning en er worden diverse netwerkmomenten georganiseerd;
 • Deze opzet maakt dat je minder vierkante meters hoeft af te nemen dan wanneer je direct standruimte op het Nederland Paviljoen boekt, hetgeen aanzienlijk in de kosten scheelt;
 • Daarnaast heb je minder organisatorische rompslomp met betrekking tot de stand en wat daarbij komt kijken;
 • Door het inzetten van een SIB Voucher ontvang je 50% retour van RvO, waardoor je voor zo’n € 300,- per dag een plek op de meest toonaangevende technologiebeurs ter wereld hebt. De kans om je te presenteren en de mogelijkheden te verzilveren.

Interesse?

Heb je interesse in een plek op de beurs, of wil je meer informatie? Neem dan contact  op met LIOF via het onderstaande contactformulier.
Er is beperkte ruimte en toekenning gaat op basis van first come - first served!

image001.png

Hulp nodig?

Rob Pijpers
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?