Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

1 juli en 15 juli 2020

Bouwt jouw bedrijf mee aan de Einstein Telescope?

De Einstein Telescope wordt een geavanceerd observatorium voor zwaartekrachtsgolven. De grensregio van Nederland, België en Duitsland is in beeld als mogelijke locatie. Deze Telescope kan uiterst nauwkeurig zwaartekrachtsgolven meten. Voor de bouw van de Telescope zullen nieuwe technologieën ontwikkeld moeten worden. En hiervoor is de hulp van het bedrijfsleven heel hard nodig.

Het is een project met een enorme economische impact, ook voor Limburg! Wil jij weten of en hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan de technologie die nodig is voor de bouw van deze telescope óf weten welke kansen er zullen ontstaan binnen jouw sector? Schrijf je dan in voor 2 webinars die hierover georganiseerd worden vanuit het Interreg programma ETPathfinder.

Limburg/Euregio is ideale locatie

De Einstein Telescope stelt hoge eisen aan zijn vestigingslocatie. Een stabiele bodem met weinig verstoring van de omgeving. Maar ook een netwerk van kennispartners om mee samen te werken, bedrijven die de hoogstaande techniek kunnen leveren, en prettige, bereikbare woon- en werkomgeving. In de grensregio van België, Duitsland en Nederland (Euregio Maas-Rijn) komen al die succesfactoren samen.

Kijk op de website van de Einstein Telescope voor meer info.

Interreg programma ET Pathfinder

Onderzoekers en bedrijven uit Nederland en België willen zich voorbereiden om de hoge eisen aan de Einstein Telescope-techniek te kunnen halen. Daarom werken ze samen aan de R&D-faciliteit ETpathfinder. Die proeftuinopstelling moet voor Einstein Telescope bijvoorbeeld precisietechnologie, coatings en optica ontwikkelen, maar ook meet- en regeltechniek, geotechniek, seismische isolatie, ICT, engineering & productie en materialen. Naast Nikhef en de Universiteit Maastricht nemen ook de universiteiten van Leuven, Gent, Antwerpen, Hasselt en Eindhoven deel aan ETpathfinder.

Twee webinars

Wil jij weten óf en hoe jouw bedrijf een bijdrage kan leveren aan de technologie die nodig is voor de bouw van de Einstein Telescope? Neem dan deel aan de twee webinars die georganiseerd worden op 1 en 15 juli.

Op 1 juli zal ingegaan worden op het onderzoek naar de meting van zwaartekrachtgolven in het algemeen. Tijdens dit webinar zal ook ingegaan worden op de diverse technologieën die nodig zijn om dit alles te realiseren.

Op 15 juli wordt in deelsessies ingegaan op deze verschillende technologieën. 

Beide webinars zijn in het Engels. De volledige informatie kunt je hier lezen. Hier kun je je ook aanmelden.

2048x1152.jpg

Meer weten?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: