Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

6 mei 2019

Slimme huizen geen toekomstmuziek meer

Camerabeveiliging, automatische huisverlichting, rookmelders, een slimme thermostaat of deurbel. Steeds meer huishoudens hebben verschillende slimme apparaten of systemen voor verschillende doeleinden. Allemaal heel handig en nuttig maar alles wordt apart aangesloten en bediend: elk systeem heeft zijn eigen app of bediening. i4Things brengt hier verandering in. Via het platform Consolomio™ laten zij alle apparaten met elkaar communiceren. LIOF participeert in deze innovatieve Limburgse onderneming.

Consolomio™ maakt het mogelijk

Hoe  werkt die koppeling? Het Roermondse bedrijf i4Things biedt gebruiksgemak tegen lage kosten. i4Things heeft een platform ontwikkeld dat alle elektronische apparaten, van verschillende merken en met verschillende connectiviteit (bijv. WiFi, Z-wave en Zigbee) met elkaar laat communiceren: Consolomio™. De kracht van dit platform is de eenvoud. i4Things maakt hiervoor gebruik van de techniek van Internet-of-Things (IoT) en de cloud. Dit maakt de gewenste koppelingen mogelijk. Diverse systemen kunnen worden gecombineerd qua gebruik en scenario’s en zijn te bedienen op smartphones, tablets en smart tv’s. Zo kun je bijvoorbeeld instellen om bij een verdachte beweging, alle lampen in te schakelen en je slimme speakers harde muziek te laten spelen en tegelijkertijd een alarmering naar jezelf, je buren, of bijv. een buurtapp of meldkamer te sturen.

Flexibel, veilig en betaalbaar

De techniek wordt via een abonnementsvorm aangeboden waardoor het toegankelijk is voor een grote doelgroep. i4Things richt zich primair op de zakelijke markt: telecom operators, energiebedrijven en verzekeraars, partijen die al een groot klantenbestand hebben en die op zoek zijn naar mogelijkheden om een rijker dienstenpakket aan te kunnen bieden aan hun klanten. Deze partijen kunnen zo hun klanttevredenheid, -binding en omzet vergroten. i4Things ontzorgt hen via attractief geprijsde, geprecertificeerde pakketten van slimme apparaten, gericht op veiligheid, energie of comfort, die door Consolomio™ tegen een maandelijks abonnement per klant kunnen worden bediend en volledig worden gemanaged en onderhouden. En heel belangrijk in de digitale tijd waarin we leven: persoonlijke gegevens worden niet geregistreerd zodat de privacy van de klant gewaarborgd is. Er wordt namelijk met een extra veiligheidslaag (encryptie) gewerkt.

“LIOF richt zich op kansen in markt en technologie die bijdragen aan het structureel versterken van het concurrentievermogen van MKB’ers in Limburg. Digitalisering en Internet-of-Things (IoT) zijn daar mooie voorbeelden van. Wij stimuleren innovaties en kennisoverdracht op dit vlak en ondersteunen met financiering om deze kansen te verzilveren. Het platform van i4Things sluit goed aan bij deze focus en LIOF heeft dan ook besloten in dit bedrijf te participeren om verdere groei mogelijk te maken, zegt Tys van Elk, directeur LIOF”.

Consolomioâ„¢ van i4Things biedt gebruiksgemak tegen lage kosten