Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

18 juli 2019

Stamicarbon neemt Protomation over

Oud DSM dochter Stamicarbon is wereldmarktleider in de licentie-technologie voor de productie van Ureum oftewel kunstmest en wordt ingezet bij de bouw van ureumfabrieken. Het bedrijf is gevestigd in Sittard. Protomation, eveneens gevestigd in Sittard, is gestart als een spin-off van DSM Stamicarbon en is uitgegroeid tot een internationaal leidende onderneming in de ontwikkeling, licensering van software en simulatie modellen. 

Stamicarbon's moeder – de Italiaanse engineering contractor Maire Technimont SpA – is een beursgenoteerde onderneming. Zij geeft leiding aan een ‘industrial group’ die internationaal een vooruitstrevende rol speelt op het gebied van ‘Engineering & Construction’, ‘Technology & Licensing’ en ‘Energy Business Development & Ventures markets’ met specifieke competenties in het bouwen van fabrieken. 

Protomation's oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor het trainen van procesoperators in diverse fabrieken. De kennis, producten en diensten van Protomation passen goed bij de strategische doelstelling van Stamicarbon en Maire Technimont om meer digitale diensten en producten aan te bieden. 

LIOF is vanaf 2007 als minderheidsaandeelhouder betrokken geweest bij Protomation. Gedurende deze periode heeft zij de groei- en innovatie ambities van het bedrijf ondersteund.

IMG_5381b Stamicarbon-Protomation.jpg