Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

9 oktober 2019

LIOF met euregionale partners naar 100e editie van foodbeurs Anuga

LIOF organiseerde in samenwerking met de euregionale Kamers van Koophandel een tweedaagse busreis naar de Anuga. Partners bij deze handelsmissie waren vanuit Duitsland de IHK Aachen en vanuit België de IHK Eupen-Malmedy-St. Vith, CCI Liege-Namur-Verviers en Voka-Kamer van Koophandel Belgisch Limburg. Dit alles met als doel het versterken van het euregionale netwerk en het bevorderen van de internationale handel. 

In de foodwereld kun je niet om de Anuga heen. Als ’s werelds grootste handelsbeurs is dit het belangrijkste ontmoetingspunt voor de sector. De nieuwste ontwikkelingen en belangrijkste trends zijn daar te vinden. Met tien hallen, elf trendthema's en een congresprogramma was de 100ste editie die de afgelopen dagen plaatsvond in Keulen wederom een groot succes, ook voor de deelnemende Limburgse ondernemers.

Dag 1: smakelijk bezoek aan Otto Gourmet
De in totaal 25 euregionale ondernemers ontmoetten elkaar maandagavond voor het eerst tijdens een exclusief bedrijfsbezoek en een kookdiner bij Otto Gourmet in Heinsberg . Otto Gourmet startte in 2005, als eerste Duitse bedrijf, met de online verkoop van vlees. Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat opereert op het snijvlak van agrofood en logistiek, ook voor Limburg sectoren met een aanzienlijke toegevoegde waarde voor de regionale economie. Meer dan 70.000 particuliere klanten en 1.000 professionals chefs (waaronder 9 van de 10 driesterrenchefs in Duitsland) vertrouwen inmiddels op Otto Gourmet . 

Dag 2: Anuga in Keulen
Op dinsdag 8 oktober bracht de delegatie een bezoek aan de foodbeurs Anuga in Keulen, waar zij werden verwelkomd door de beursorganisatie en door dhr. Peter Vermij, Landbouwraad bij de Nederlandse ambassade te Berlijn . Als afsluiter van de dag werd de stand van Scelta Mushrooms uit Venlo bezocht .

Wil je meer weten over internationale activiteiten van LIOF, ga dan naar deze pagina of neem contact met ons op.

IMG_9270.jpg
Ondernemers op bezoek bij Otto Gourmet

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: