Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

12 februari 2020

LIOF en Octrooicentrum Nederland partners

Octrooicentrum Nederland, onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en LIOF hebben hun samenwerking geformaliseerd. Bedrijven met innovatieve ideeën hebben vaak vragen over hun innovatie, businessplan en financiering maar tegelijkertijd ook over de bescherming van hun ideeën. Door de samenwerking tussen Octrooicentrum Nederland en LIOF kunnen ondernemers met deze vragen terecht bij één loket; LIOF.

Innovaties tijdig juridisch vastleggen
Octrooicentrum Nederland en LIOF werken informeel al geruime tijd samen en hebben deze samenwerking onlangs geformaliseerd. De samenwerking heeft tot doel om brede ondersteuning te bieden aan innovatieve mkb-ondernemers in Limburg. Kennis over intellectuele eigendomsrechten, zoals merken, modellen en octrooien, draagt bij aan succesvolle innovatietrajecten. Octrooicentrum Nederland geeft daarom voorlichting over het octrooisysteem en verschillende intellectuele eigendomsrechten. Daarnaast helpt Octrooicentrum Nederland bij het zoeken naar relevante informatie in de octrooidatabanken. 

In de praktijk
Stogger is een jong innovatief Limburgs bedrijf dat zich richt op de verlichtingsmarkt. De verlichtingsproducten van Stogger onderscheiden zich van andere producten doordat ze 20% minder stroom gebruiken en een veel langere levensduur hebben tegen een vergelijkbare kostprijs van het product.

Pieter Peeters, oprichter Stogger: “We waren bezig met de ontwikkeling van draadloze LED verlichting. Martin Schreurs van LIOF adviseerde ons een workshop bij Octrooicentrum Nederland (OCNL) te volgen en bracht ons in contact met René Janssen, de aan LIOF gekoppelde adviseur van OCNL. Die workshop heeft ons aangespoord om na te denken over intellectueel eigendom en de beste strategie om onze vinding te beschermen. Inmiddels hebben we de adviezen van René Janssen opgevolgd en hebben we diverse octrooien die ons bescherming bieden tegen copy-cats.” 

Meer weten over octrooien? Kom dan naar een van de workshops in Maastricht, Roermond of Venlo.  

Over Octrooicentrum Nederland
Octrooicentrum Nederland helpt het technisch innovatieve mkb bij het gebruik van het octrooistelsel. We informeren, inspireren en motiveren deze ondernemers. Zo kunnen zij een bewuste keuze maken over het benutten van hun intellectueel eigendom. Meer informatie over Octrooicentrum Nederland vindt u hier.

samenwerken-stockfoto OCNL.jpg
Samenwerking LIOF en OCNL

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: