Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

6 september 2019

LIOF 10e partner in netwerk Trade & Innovate NL

LIOF is vandaag toegetreden tot Trade & Innovate NL, het landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor de internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven.

Tijdens een ontbijt-kick-off sessie in Hegelsom waar Merei Wagenaar, plaatsvervangend directeur Internationaal Ondernemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, Joost van den Akker, gedeputeerde Economie provincie Limburg en 65 Limburgse ondernemers genoten van een kop koffie en een goed ontbijt, ondertekenden Tjerk Opmeer, Directeur Internationale Programma’s bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Tys van Elk, directeur LIOF het convenant met Trade & Innovate NL. 

Een goede buur is beter dan een verre vriend
Met meer dan 350 km grens met België en Duitsland is de provincie Limburg bij uitstek een provincie voor internationale handel. Veel Limburgse bedrijven weten zakenpartners aan de andere kant van de grens te vinden en ook buiten de grensregio liggen economische kansen. Om Limburgse ondernemers nog beter te ondersteunen op internationale markten zijn Trade and Innovate NL en LIOF deze samenwerking aangegaan. 

Rob Pijpers, international trade developer “De toetreding van LIOF tot Trade & Innovate NL opent de deur naar nog meer zakelijke internationale mogelijkheden die LIOF voorheen nog niet aan mkb’ers in Limburg kon bieden. De kennis, ervaring, kracht en laagdrempeligheid van het netwerk maakt dat er snel geschakeld en samengewerkt kan worden tussen de verschillende partners. LIOF is erg verheugd nu officieel onderdeel te zijn van het netwerk en gaat ondernemers hiervan laten profiteren door hen actief op te zoeken en de mogelijkheden te presenteren”.

Belang Trade & Innovate NL
De concurrentie met opkomende economieën neemt toe. Trade & Innovate NL zet zich in voor de internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven. Door als publieke organisaties samen te werken, versterkt Nederland zijn positie in het buitenland. Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. 

“Om als Nederland onze goede concurrentiepositie te behouden en te verstevigen, moeten Rijk en regio de handen ineen slaan,” zegt Tjerk Opmeer van RVO.nl. “Vandaag hebben we in Limburg wederom een belangrijke stap gezet. Met de ondertekening van het convenant door de LIOF is het netwerk van Trade & Innovate NL nagenoeg overal in Nederland actief.”
 
Samen sterker
Deelnemende partijen zijn Amsterdam Trade & Innovate, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development, Economic Board Utrecht, InnovationQuarter, Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF), de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland NV (Oost NL), Rotterdam Partners en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken en Klimaat.

foto 2.jpg
Ondertekening convenant

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: