Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

30 januari 2020

Euregionale partnership helpt start-ups op Limburg Leads

LRM, LIOF en NRW.BANK gaan samenwerken op Limburg Leads, het Euregionale B2B-evenement dat 13 en 14 mei plaatsvindt in MECC Maastricht. De drie partners zijn aanwezig in de Start-Up Arena. Start-ups uit België, Duitsland en Nederland krijgen de kans om hun idee te pitchen aan een internationaal publiek van potentiële investeerders en andere zakelijke partners.

In 2019 tekenden LRM, LIOF en NRW.BANK een overeenkomst over het uitbreiden van hun samenwerking inzake grensoverschrijdende activiteiten om zo ondernemingen in de Euregio nog beter te faciliteren en ondersteunen. Deze grensoverschrijdende samenwerking richt zich met name op innovatie en ontwikkeling, promotionele en financiële oplossingen. LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Belgisch Limburg ontgint en stimuleert. NRW.BANK is de promotiebank voor de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen (NRW).

Pitches en presentaties start-ups 
De samenwerking op Limburg Leads vloeit voort uit deze overeenkomst. De drie partijen bundelen hun krachten om start-ups uit de Euregio een podium te bieden om hun idee te pitchen en in contact te brengen met bedrijven die hen verder kunnen helpen. De start-ups presenteren hun innovatie ook op de stands van LRM, LIOF en de NRW.BANK naast de Start-Up Arena. De 3 partners zullen op hun stand bezoekers informeren over grensoverschrijdende activiteiten en (financiële) ondersteuning. 

Tom Vanham, CEO LRM: “LRM wil actief inzetten op het partnership met de partners in onze buurlanden. Dit internationale event is een uniek moment om Belgische start-ups, alsook onze innovatieve campussen en incubatoren te verbinden met andere internationale bedrijven. Door waardevolle connecties op te bouwen en een sterk netwerk uit te bouwen kunnen ze nog sneller (inter)nationaal groeien.”

Tys van Elk, director LIOF: “Deze samenwerking op Limburg Leads is een exclusieve kans voor Limburgse bedrijven op het gebied van business development en financiële oplossingen in de grensoverschrijdende regio. We kijken ernaar uit om nauwer samen te werken met LRM en NRW.BANK om start-ups in alle drie de regio's te ondersteunen om te groeien en hun doelen te bereiken.”

“De Euregio rond Maas en Rijn is een van de meest innovatieve regio's in de EU met een enorm economisch potentieel voor bedrijven in Noord-Rijnland-Westfalen (NRW)," zegt Gabriela Pantring, lid van de raad van bestuur van NRW.BANK. "Door de samenwerking met LIOF en LRM kunnen we bedrijven en vooral start-ups in deze grensoverschrijdende regio nog beter ondersteunen met de juiste financiering, maar ook met kundig advies. Zodat geen enkel goed idee sneuvelt vanwege de financiering.” 
 
Over Limburg Leads
Limburg Leads is op 13 en 14 mei 2020 hét Euregionale platform waar bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen elkaar ontmoeten, kennis vermenigvuldigen én goede zaken doen. Want door waardevolle ontmoetingen ontstaan succesvolle leads. Limburg Leads gaat letterlijk en figuurlijk over grenzen heen en is hét kenniscentrum rondom de thema's circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, talent en mobiliteit.  
 
Contact
LRM: Goele Lemmens, Persverantwoordelijke, +32 474 21 30 87.
LIOF: Hortense Janssen, marketing & communicatie manager, +31 (0)6 11 11 10 86.
NRW.BANK: Caroline Gesatzki, Pressesprecherin, +49 211 91741 1847.

Gabriela Pantring (NRW.BANK), Tys van Elk (LIOF) en Tom Vanham (LRM) gaan Euregionaal samenwerken
Gabriela Pantring (NRW.BANK), Tys van Elk (LIOF) en Tom Vanham (LRM) gaan Euregionaal samenwerken

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: