Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

3 oktober 2019

Desolenator uit Maastricht 3e in Green Challenge van de Postcode Loterij

LIOF feliciteert Pim Janssen en het team van Desolenator met het behalen van de 3e plaats in de finale van de Green Challenge!
LIOF ondersteunt Desolenator sinds 2016 met financiering vanuit het Limburg Business Development Fonds (LBDF). 

“Het is de kroon op hun werk en een bevestiging van de groeispurt die het bedrijf sinds 2016 heeft doorgemaakt. Wij verwachten dat Desolenator een mooie toekomst tegemoet gaat en een grote bijdrage gaat leveren aan het oplossen van het wereldwijde probleem van een tekort aan schoon drinkwater” zegt Martin Schreurs, investment manager bij LIOF.

Technologie
Desolenator heeft een methode ontwikkeld om zout water te ontzilten en sterk vervuild water schoon te maken. Het bedrijf maakt gebruikt van zonne-energie om water te verwarmen. De condens die daarbij vrijkomt wordt opgevangen en kan gebruikt worden als drinkwater. Desolenator biedt hiermee een oplossing voor landen met een tekort aan schoon drinkwater en draagt zo op een groene manier bij aan een wereldwijd probleem.

Green Challenge
De Green Challenge van de Postcode Loterij is een jaarlijkse wereldwijde wedstrijd voor innovatieve bedrijven die actief zijn binnen het thema duurzaamheid.  Vijf startups uit binnen- en buitenland werden geselecteerd voor de finale. De nummers 3 tot en met 5 gaan met € 100.000 naar huis. Nummer 2 - Nuventura - ontvangt € 200.000 en Swedish Algae Factory mocht maar liefst € 500.000 in ontvangst nemen.

Desolenator.png
Desolenator (3e van rechts) neemt cheque in ontvangst

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: