Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

14 januari 2020

Braden Europe is klaar voor een duurzame toekomst

Braden Europe is dankzij een financiële impuls klaar voor een duurzame toekomst. Particon en LIOF hebben gezamenlijk met het management geïnvesteerd in Braden en de onderneming zo in staat gesteld internationaal verder te groeien en werkgelegenheid in de regio te behouden. 

Financiële problemen door Canadese moeder
Braden Europe was een onafhankelijke dochteronderneming van een Canadese industriële groep die onlangs in de financiële problemen is geraakt. Braden Europe maakt onderdelen voor gasgestookte elektriciteitscentrales en werkt bij grote projecten samen met internationale concerns zoals Siemens en General Electric. Er werken 45 medewerkers op de locatie in Heerlen.

Nieuwe strategie om zakelijke bestemmingen te bereiken
Samen met Particon en LIOF is de onderneming verzelfstandigd en is de bedrijfsstrategie versterkt. Deze strategie is gebaseerd op trends in de markt, gericht op de verduurzaming van bestaande elektriciteitscentrales en de bouw van nieuwe efficiënte elektriciteitscentrales. De onderneming bouwt daarmee voort op haar intellectuele eigendom en de kennis en kunde die Braden de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd.

Gert van Heuvelen, Particon: “Deze investering biedt de mogelijkheid om Braden een bijdrage te laten leveren aan een duurzame toekomst. Gas is een relatief schone energiebron die complementair ingezet kan worden naast zonne- en windenergie. Gascentrales kunnen snel opgestart worden, vangen eenvoudig pieken op en geven invulling aan een toenemende behoefte aan elektriciteit. De combinatie van kennis op het gebied van katalysatoren en filtertechnologie leveren een duurzame oplossing voor de bestaande elektriciteitscentrales.”

Bert Nix, Braden Europe: “Wij zijn we blij dat LIOF en Particon zijn ingestapt en wij hebben voor hen als partners gekozen omdat zij maatschappelijk belang en een lange termijn visie hoog in het vaandel hebben. Zij hebben snel gehandeld en de rust en stabiliteit teruggebracht die wij als bedrijf en werkgever hard nodig hadden.”
 
“Braden is in de basis altijd een financieel gezonde en internationaal opererende onderneming geweest die dreigde te worden meegetrokken in het faillissement van de Canadese moeder. Samen met Particon hebben wij Braden weer financieel zelfstandig kunnen maken en daarmee het behoud van hooggekwalificeerde banen kunnen realiseren”, zegt Dennis Ohlen van LIOF.  

Trouwe kring van klanten en leveranciers
Niet alleen het management heeft zich hard gemaakt voor een stabiele toekomst. Ook klanten en leveranciers hebben het afgelopen jaar hun loyaliteit getoond en hun vertrouwen in het bedrijf uitgesproken. Deze ervaring heeft Braden sterker en nog meer vastberaden gemaakt als een toonaangevende speler op de wereldwijde energiemarkt.

Braden Europe is dankzij een financiële impuls van Particon en LIOF klaar voor een duurzame toekomst
Braden Europe is dankzij een financiële impuls van Particon en LIOF klaar voor een duurzame toekomst

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: