Vind een adviseur

50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk, financiering en wat nu actueel is.

8 april 2020

Nieuws pagina's

Vanwege de coronamaatregelen kunnen momenteel geen fysieke behandelingen van angsten en trauma’s plaatsvinden. Om behandeling op afstand mogelijk te maken, biedt startup en LIOF relatie Psylaris gratis de applicatie EMDR-Remote aan. 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapievorm waarmee voornamelijk trauma’s en negatieve herinneringen worden behandeld. EMDR-Remote kan in combinatie met een beeldbelsessie gebruikt worden in plaats van fysieke therapie waardoor cliënten toch behandeld kunnen worden.

EMDR-Remote
Gedurende een EMDR beeldbelsessie kan er momenteel geen passende afleidingstaak plaatsvinden die noodzakelijk is voor een goede sessie. De huidige oplossing is om met vingers voor een webcam te bewegen of YouTube filmpjes te gebruiken. Door het ontbreken van goede afleidingstaken ondervinden therapeuten moeite met op de juiste manier EMDR aan te bieden gedurende een online behandeling.

Oplossing
EMDR-Remote is een applicatie die in combinatie met een beeldbelsessie gebruikt kan worden om verschillende afleidingstaken aan een cliënt te tonen. Er zijn verschillende taken mogelijk die door de therapeut kunnen worden aangepast om zo het juiste intensiteit niveau te bepalen. 

De oplossing wordt via een browser aan de cliënt getoond en er is geen download voor nodig. Omdat er geen sprake is van het delen van een scherm is er ook geen vertraging of hapering gedurende de afleidingstaken. Daarnaast worden alle verzamelde datapunten volledig anoniem opgeslagen in een beschermde database. Meer info op www.psylaris.com.

Over Psylaris
Psylaris is eind 2017 opgericht met als doel om psychologische behandelingen in een virtuele omgeving te zetten zodat een cliënt zichzelf kan behandelen zonder directe invloed van een psycholoog. Als eerste module is gestart met Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), een veelgebruikte methode in de hedendaagse psychologie voor de behandeling van trauma’s en negatieve herinneringen. Volgende stap is om nieuwe therapievormen toe te voegen en de benadering persoonlijker te maken op basis van verzamelde data. Psylaris wil de virtuele therapeut van de toekomst worden.

Limburgse startup Psylaris stelt platform voor online behandeling van trauma’s gratis beschikbaar
Limburgse startup stelt platform voor online behandeling van trauma’s gratis beschikbaar

Vragen?

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam: