In drie stappen
het juiste contact


50 betrokken LIOF’ers helpen jouw bedrijf groeien met advies, een waardevol netwerk en financiering op weg naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

31 januari 2023

Green Caravan behaalt 50% sharefunding campagne binnen 2 maanden

Financiering brengt de realisatie van 100% fossielvrije laadpleinen dichterbij

De startup voor fossielvrije snellaadpleinen is hard op weg om via het platform Eyevestor een investeringsronde van €140.000 binnen te halen. Momenteel staat de teller op 50% en is de eindsprint ingezet. Daarnaast heeft Green Caravan onlangs via het Limburg Startup Capital Fund van LIOF een financiering opgehaald. Deze financiering is bedoeld om de eerste 100% fossielvrije oplaadhub voor elektrisch vervoer in 2023 te kunnen realiseren in Limburg. Sinds de lancering van het fossielvrije en net-onafhankelijke laadpleinconcept in het najaar van 2022 heeft Green Caravan nu al meer dan € 420.000 aan kapitaal en financieringen opgehaald. De investeringen benadrukken het vertrouwen in Green Caravan en ondersteunen de missie om alle elektrische voertuigen CO2-neutraal te laten rijden door van fossielvrij laden de norm te maken.

Mythe rondom elektrisch rijden
Elektrisch rijden is helaas maar deels groen. Het rijden mag wel fossielvrij zijn, maar het laden van de elektrische auto is dat nog lang niet. Green Caravan is vastbesloten om deze mythe de wereld uit te helpen en om elektrisch laden écht groen te maken. In Nederland blijkt zelfs dat in 2022 circa 61% van de stroom uit laadpunten op het elektriciteitsnet nog afkomstig is van aardgas en kolen. Met het streven vanuit de overheid om in 2030 alle personenauto’s emissieloos te laten rijden is er werk aan de winkel, maar het elektriciteitsnet is daar nog niet op ingericht. Op sommige plekken in Nederland is het niet meer mogelijk om nieuwe netaansluitingen voor laadpleinen te verkrijgen. Het 100% fossielvrije laadpleinenconcept van Green Caravan staat los van elektriciteitsnet en draait op zonne-energie. Wanneer de zon niet schijnt, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen, dat anders zou worden afgefakkeld. Hierdoor laad je niet alleen helemaal groen, maar wordt het overspannen stroomnet ook niet verder belast. Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen. De ambitie is om eind 2024 6 hubs operationeel te hebben.

Investeren in fossielvrij laden
Green Caravan is via Eyevestor een sharefunding-campagne gestart om de realisatie van de laadpleinen te financieren. Met het kapitaal dat vrijkomt door de uitgifte van aandelen kan Green Caravan de eerste locatie vastleggen en de bouw voorbereiden. Gelijkgestemden in de energietransitie kunnen zich bij de groene karavaan aansluiten en aandeelhouder worden vanaf €256,-. Hiermee worden ze mede-eigenaar van Green Caravan en zullen ze in de toekomst naar verwachting dividend uitgekeerd krijgen. De startup streeft ernaar €140.000 op te halen. Daarnaast heeft Green Caravan onlangs financiering opgehaald via het Limburg Startup Capital Fund van LIOF. Een fonds voor startups die met hun innovatie bijdragen aan de belangrijkste maatschappelijke transities voor de komende jaren: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering. Deze investering is gebonden aan de locatie van de eerste hub in Limburg.

Investeren via Eyevestor om daarmee mede-eigenaar van Green Caravan te worden kan vanaf €265 via deze link.
____________________________________________________________________

Over Green Caravan
Green Caravan is een innovatieve startup uit Limburg, die als missie heeft om alle elektrische voertuigen CO2-neutraal te laten rijden en fossielvrij laden de norm te maken. De producten van Green Caravan zijn de laadpas met daaraan de gekoppelde app, die ervoor zorgen dat je eenvoudig CO2-uitstoot bespaart door je elektrische auto slim op te laden en de fossielvrije oplaadhub voor elektrische auto’s en vrachtwagens. Green Caravan is gevestigd in Maastricht.

Over Eyevestor
Eyevestor is een belangrijke pionier op het gebied van sharefunding in Nederland en is opgericht in 2015 door Gijs Dalen Meurs. Het maakt het digitaliseren, kopen en verkopen van aandelen op een laagdrempelige manier toegankelijk. MKB-bedrijven, startups en scale-ups krijgen de mogelijkheid zelf meer mogelijk te maken met Eigen Vermogen. Tegelijkertijd wordt het investeren in de bedrijven van morgen bereikbaar voor zowel grote als kleine investeerders; dit kan vaak al vanaf €250. Eyevestor is actief in sectoren zoals, food, horeca, zakelijk, transport, fashion en bouw en bedient bedrijven in verschillende fasen, van startup tot scale-up.

IMG_0451.jpg
Ferry Tap van Green Caravan en Martin Schreurs van LIOF bezegelen de samenwerking

Nieuws direct in jouw mailbox?

Martin Schreurs
Contactgegevens opslaan (vcard)
Bel me terug
Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Naam:
E-mail:
Telefoon:
Bedrijfsnaam:


LIOF nieuws

Altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en events die interessant zijn voor ondernemend Limburg?